ΨΑΡΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Ψαράκι λεμονάτο με λαχανικά και πατατούλες στην κατσαρόλα

ΨΑΡΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Υλικά

1κιλό ψάρι (χρησιμοποιώ μπακαλιάρο κατεψυγμένο)καθαρισμένο σε μερίδες

πατάτες, καρότα, κολοκυθάκια σε μπουκιές

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½ φλ ελαιόλαδο

2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 λεμόνι ξύσμα και χυμό (προαιρετικά κύβο λαχανικών)

Αλάτι-πιππέρι κατά βούληση

Εκτέλεση

-Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι με τα καρότα και τα μπαχαρικά και το μισό ξύσμα -Μόλις μαλακώσουν λίγο ρίχνουμε τις πατάτες και τα κολοκύθια να έρθουν σε βρασμό προσθέτοντας νερό ίσα να τα σκεπάζει. -Ρίχνουμε το ψάρι και ανακατεύουμε ελαφρά . Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε (περίπου 10-15 λεπτά) -Μόλις είναι έτοιμο κατεβάζουμε απ τη φωτιά και ρίχνουμε το υπόλοιπο ξύσμα και το χυμό του λεμονιού κουνόντας την κατσαρόλα να πάει παντού. -Μη φοβηθείτε το ζουμάκι είναι όλα τα λεφτά!!!

Καλή Όρεξη!!!

Συνταγή Κυρά Μάρω Αλεπού.

Roulas mpaxari