Τσουρέκι παγωτό

2016-05-10 18:07

 

Τσουρέκι παγωτό

Θεοδώρα Ρουλα Παπαλιάγκα

Παγωτό

1 γαλα ζαχαρούχο

1 τενεκεδάκι σαντιγί

1 γάλα εβαπορέ

10 φέτες τσουρέκι

Σιρόπι

350 ml νερό

380 γρ ζάχαρη

Σιρόπι

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. Κόβουμε τις φέτες του τσουρεκιού, τις τρίβουμε ψίχουλα και τις βάζουμε σε ενα μικρό ταψάκι στο φούρνο να φρυγανιστού για λίγα λεπτά ,έχουμε έτοιμο το σιρόπι και σιροπιάζουμε αμέσως Ετοιμάζουμε το παγωτό ,χτυπάμε τη σαντιγί σε ενα μπολ για 7 λεπτά να διπλασιαστεί σε όγκο και στη συνέχεια ρίχνουμε εναλλάξ και τα δύο γάλατα ,το βάζουμε στην κατάψυξη και στο ενδιάμεσο το ξαναχτυπά με για 2 με 3 λεπτά μια φορά ακόμα .Αυτό θα μας πάρει καμια ώρα,ώσπου να παγώσει το σιροπιασμένο τσουρέκι.Βάζουμε  το σιροπιασμένο τσουρέκι σαν βάση σε ενα μπόλ κατάψυξης και απο πάνω το  μείγμα παγωτού και το αφήνουμε στην κατάψυξη για λίγες ώρες να παγώσει.