Τρουφάκια

2016-02-04 18:20

Τρουφάκια:

απο την Μίνα Δουλου:
 
375 gr. κουβερτουρα
1 κουτι ζαχαρουχο γαλα
1 φλυτζανι τσαγιου κοπανισμενα καρυδια
1 βανιλια
Για το πασπαλισμα
Ινδικη καρυδα ή τρουφα ή κ τα δυο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιωνουμε την κουβερτουρα σε μπεν- μαρι.Προσθετουμε το ζαχαρουχο γαλα κ την βανιλια κ ανακατευουμε να ομογενοποιηθει το μιγμα.Ριχνουμε τα καρυδια.Αφηνουμε το μιγμα να κρυωσει.Με μικρο κουταλακι παιρνουμε μιγμα κ πλαθουμε μικρα μπαλακια.
Σε ενα βαθυ πιατο ριχνουμε την τρουφα, την καρυδα κ τα ρολαρουμε μεσα.τα βαζουμε σε χαρτακια για σοκολατακια για να μην κολλησουν μεταξυ τους κ τα αφηνουμε στο φυγειο για να σφιξουν.