Τούρτα Σεράνο

2016-02-10 18:05

Τούρτα Σεράνο:

απο την Ανθή Μαντζουρη:
 

ΥΛΙΚΑ: 
Για το παντεσπάνι:
4 αυγά

1 κούπα ζάχαρη

3/4 κούπας φαρίνα
1/4 κούπας κακάο
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε αλεύρι και κακάο κοσκινισμένα, συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ανοιγόμενη φόρμα και ψήνουμε έως ότου το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό, 50' περιπου.
Για την κρέμα:
500 γρ κουβερτούρα
300 γρ κρέμα γάλακτος
500 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σαν γιαούρτι

Για το σιρόπι:(πρέπει να είναι κρύο)

1 ποτήρι ζάχαρη

1 ποτήρι νερό

λίγο λεμόνι 

1 βανίλια

Σε μπολ τεμαχίζουμε τη σοκολάτα. Ζεσταίνουμε τα 300 γρ κρέμα γάλακτος να είναι καυτή και τη ρίχνουμε στο μπολ. Ανακατεύουμε με σπάτουλα να λιώσει. Μετά προσθέτουμε 2-3 κουταλιές από τη χτυπημένη κρέμα και ανακατεύουμε να πέσει η θερμοκρασία. Προσθέτουμε την υπόλοιπη χτυπημένη κρέμα και ανακατεύουμε απαλά για να μην χαθεί το φούσκωμα της κρέμας. Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για 30'.
Ξεφορμάρουμε το παντεσπάνι και το κόβουμε στη μέση αφού κρυώσει καλά. Σιροπιάζουμε την πρώτη βάση και βάζουμε μια σρώση κρέμα σοκολάτας. Βάζουμε τη δεύτερη στρώση από πάνω, σιροπιάζουμε ξανά και καλύπτουμε όλη την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα. Διακοσμούμε με ότι μας αρέσει!!!