Τούρτα μπόμπα μερέντα

2016-10-02 19:58

250 γρ βουτυρο

1 1/3 κουπας ζαχαρη

1γιαουρτι 200γρ

6 αυγα

ξυσμα απο 2 λεμονια

1 πακετο φαρινα 500γρ

4 κ.σ κακάο αγλυκο

2 κ.σ κακάο τυπου νεσκουικ

Κρεμα μερέντας

500 γρ φυτικη κρεμα γαλακτος

400 γρ μερεντα

1 πακέτο γκοφρετες μερεντας 125 γρ

σιροπι

1 φλιτζανι σιροπι απο γλυκο κουταλιου

1/4 φλιτζανιου βραστο νερο

Γκαναζ

250 γρ κρεμα γαλακτος

250 μαυρη κουβερτουρα

4 κ.σ φουντουκι ψημενο και θριματισμενο

1 κ.σ μελι

Εκτέλεση

κεικ

Προθερμαινουμε το φουρνο στους 180 βαθμους .Χτυπαμε το βουτυρο με τη ζαχαρη και ολα τα υπολοιπα υλικα μαζι για 3 περιπου λεπτα.Ριχνουμε το μιγμα στη φορμα τσερκι που απο πριν εχουμε βουτυρωσει καλα και ψηνουμε για 1 ωρα περιπου. Οταν κρυωσει το ξεφορμαρουμε.

Στο μιξερ χτυπαμε την κρεμα σε σαντυγι και προσθέτουμε σιγα σιγα τη μερέντα ενω συνεχίζουμε το χτυπημα

Ετοιμαζουμε το σιρόπι.....σε ενα φλιτζανι ριχνουμε το σιροπι και το βραστο νερο και ανακατευουμε.

Χωριζουμε το κεικ στα δυο κοβοντας το με ενα μαχαιρι.

Σε μια μεγάλη πιατέλα βαζουμε τη μια βάση και με ενα πινέλο ραντίζουμε το παντεσπάνι μας.

Προσθέτουμε το 3/4 της κρεμας μερέντα στη σιροπιαστη βάση και απο πανω τρίβουμε 3 με 4 γκοφρέτες.

βάζουμε και την δεύτερη βάση και την ραντίζουμε κι αυτην με το σιρόπι..........ριχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα σχηματίζουντας βουναλάκι.

ετοιμάζουμε τη γκαναζ.......θρίματιζουμε την κουβερτουρα σε ενα μπολ και ριχνουμε τα τριμμένα φουντούκια .......βράζουμε την κρέμα και την ριχνουμε καυτη στην κουπερτούρα κι ανακατευουμε καλα να διαλυθει.Αφήνουμε για 5 λεπτα στην ακρη τη γκαναζ και στη συνέχεια την περιχυνουμε στην τουρτα.

                                                        Καλη επιτυχια!!!!!!!!!