Τουρτα Μερέντα

2016-02-01 03:36

Τούρτα Μερέντα :

απο την Μίνα Παπά:
 
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
5 αυγα σε θερμοκρασια δωματιου
11κ.σ.ζαχαρη
8κ.σ.φαριναπ
3κ.σ.κακαο
1κ.γ.μπεικιν παουντερ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΕΡΕΝΤΑΣ
1 ζαχαρουχο κρυο
1 τενεκεδακι μορφατ κρυο
4 κ.σ.μερεντα
και λιγο επιπλεον μερεντα για να αλειψετε τα παντεσπανια
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 φλυτζανια του καφε νερο
1 κ.γ.νες καφε
1κ.σ.ζαχαρη
1κ.σ.κακαο
Βρασιμο 5 λεπτα και ανακατευω συνεχως γιατι φουσκωνει.Το αφηνω να κρυωσει και μετα σιροπιαζω.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΚΑΝΑΖ
250γρ.κουβερτουρα
8κ.σ.νερο
6κ.σ.γαλα
3κ.σ.κονιακ
Ολα τα υλικα μαζι σε μπαιν-μαρι μεχρι να λιωσει η κουβερτουρα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε τα αυγα με τη ζαχαρη πολυ καλα να αφρατεψουν και μετα ριχνουμε μεσα σιγα-σιγα το φαριναπ,μπεικιν και το κακαο.Ανακατευουμε λιγο και αδειαζουμε σε βουτυρωμενο ταψακι 28αρι και ψηνουμε στους 180 βαθμους για 30 λεπτα.Οταν ψηθει το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει καλα και το χωριζουμε στα δυο.Σιροπιαζουμε και τα δυο παντεσπανια με ενα πινελο και αλειφουμε τα παντεσπανια με μερεντα. Φτιαχνουμε την κρεμα μερεντας....στο μιξερ χτυπαμε το ζαχαρουχο με το μορφατ να αφρατεψουν και μετα προσθετουμε και τη μερεντα χτυπαμε λιγο ακομη να ενσωματωθουν τα υλικα και μετα αδειαζουμε τη μιση κρεμα πανω στο παντεσπανι και την αλλη μιση καλυπτουμε την τουρτα μας....αν θελουμε να κανουμε σχεδια απο πανω στο τελος κραταμε και λιγη κρεμα μεσα σε κορνε.Βαζουμε την τουρτα στην καταψυξη για 10 λεπτα να παγωσει λιγο και μετα ριχνουμε απο πανω τη γκαναζ και καλυπτουμε ολη την τουρτα.Για διακοσμηση κανουμε ροζετες με την κρεμα ή λιωνουμε λιγο λευκη κουβερτουρα σε μπαιν μαρι και κανουμε οτι σχεδιο θελουμε. ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΓΩ ΕΒΑΛΑ ΛΙΓΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΓΩΤΑ.10374