Τηγανιτο ρυζι Κινας

2016-07-05 00:10

Τηγανιτο Ρυζι Κινας 

 ...Ή αλλιως Fried Rice
 
Yλικα:
Ρυζι Μπασματι ή Τζασμιν
Κοτοπουλο κομμενο σε μπουκιτσες
2 αυγα
σαλτσα Σογιας
Λιγο:
αρακα
καλαμπόκι
ψιλοκομμενο κρεμμυδι
πιπερια ψιλοκομμενη 
καροτο ψιλοκομμενο
 
Εκτέλεση:
Αφου ετοιμασουμε το ρυζι σε αναλογιες 1:1 ωστε να ειναι σπυρτωτο και κολλωδες οπως και πρεπει αυτο το ρυζι( να κολλαει δηλαδη το ρυζι μεταξυ των κοκκων)
Τσιγαριζουμε το κοτοπουλο με τα λαχανικα αλατιζουμε ελαφρα( η σαλτσα σογιας ειναι απο μονη της αλμυρη) προσθετουμε πιπερι (εαν εχουμε λιγο καρυ).
Προσθετουμε τα αυγα και ανακατευουμε πολλυ καλα οπως στη στραπατσαδα για να διαλυθουν αναμεσα στα αλλα υλικα. Οταν δουμε οτι το κοτοπουλο εχει ψηθει προσθετουμε το ρυζι.Αφου το φερουμε 3-4 βολτες ριχνουμε 2 κ.σ. σαλτσα σογιας  ανακατευουμε και αποσυρουμε απο τη φωτια!
 
Καλη επιτυχια!
 
Συνταγή: Χριστίνα Μπαρκά