Σπιτικα λουκανικα

2016-05-08 14:16

 

Σπιτικα λουκανικα  Βασω Αλεξοπουλου

Υλικα :

6 κιλα κρεας χοιρινο

2 κιλα πρασα

μια μεγαλη χουφτα αλατι

1 κουταλια σουπας πιπερι

2 κουταλιες σουπας θρουμπι

 

μια χουφτα ριγανη

εντερο για να γεμισουμε τα λουκανικα.

Εκτελεση: πλενουμε το εντερο να ειναι ετοιμο, κοβουμε το κρεας κιμα μαζι με τα πρασα,ριχνουμε το αλατι,πιπερι, θρουμπι , ριγανη κ ζημωνουμε ελαφρως,περνουμε το εντερο κ αρχιζουμε να γεμιζουμε,εγω τα εκανα στη μηχανη του κιμα,αλλα γινοντε κ στο χερι με ενα χωνι. Οταν τα τελιωσωσουμε τα κρεμαμε για 3 μερες να στεγνωσουν,μετα τα μαζευουμε στο ψυγειο.