Σπανακοτυροπιτα

2016-02-25 23:26

Σπανακοτυροπιτα

απο την Μινα Παπα:
 
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
450γρ. αλευρι σκληρο
300γρ. αλευρι μαλακο για ολες τις χρησεις
100γρ. ελαιολαδο
2 κ.σ.ξυδι
2 κ.γ.αλατι
400 ml νερο χλιαρο
λιγο αλευρι για το ανοιγμα των φυλλων
Στο μιξερ βαζω ολα τα υλικα και αρχιζω να ζυμωνω ριχνοντας σιγα-σιγα το νερο....πρεπει να εχω μια ζυμη μαλακη που να μην κολλαει στο χερι.....οταν η ζυμη ειναι ετοιμη την χωρίζω σε 12 κομμάτια τα τυλιγω σε μεμβρανη και αφηνω 30 λεπτα να ξεκουραστει και ανοίγω το φύλλο.
ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ 
Για τη γέμιση 
1 κιλό σπανάκι
3 πράσα μεγαλα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθος 
1 ματσάκι καυκαλήθρες
1 ματσάκι τσουκνίδες
1 ματσάκι σέσκουλα
1 ματσάκι λάπατα 
50γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
500 γρ. φέτα χοντροτριμμενη
λίγο λάδι για τα φύλλα
και 400γρ.ελαιόλαδο που θα περιχυσουμε πανω απο την πιτα και θα την ψησουμε.
Πλένουμε και τρίβουμε όλα τα λαχανικά μας και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Σε μια λεκανίτσα βάζουμε και ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά μας το αλάτι το τυρί και το λάδι. Λαδώνουμε το ταψί της κουζίνας μας και στρώνουμε 2 φύλλα τα οποια καθε φύλλο που θα βάζουμε θα το λαδώνουμε λιγο με το πινέλο ρίχνουμε γέμιση και συνεχίζουμε...φύλλο-γέμιση και στο τέλος κλείνουμε παλι με δύο φύλλα.....κόβουμε την πίτα μας σε κομμάτια και περιχύνουμε απο πάνω το λάδι. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα στους 200 βαθμους μεχρι να ροδοκοκκινησει καλα....περιπου μια ωρα....