ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

2016-05-13 23:26

 

 ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

Κυρα Μαρω Αλεπου

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

250gr βούτυρο ή μαργαρίνη

2φλ ζάχαρη

1φλ βραστό νερό

1 ½ φλ φαρίνα

1 φακελάκι μπαίκιν πάουντερ

1 σφηνάκι ποτό

3 κάψουλες βανίλια

5 αυγά

90gr κακάο

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

3 ποτήρια νερό(ποτήρι 300ml)

2 ποτήρια ζάχαρη

2 βανίλιες

1 ξυλάκι κανέλα

1 σφηνάκι ποτό

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ -

Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι για να προλάβει να κρυώσει. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί να πάρουν βράση και το ποτό μόλις το κατεβάσουμε. -Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, και το νερό να λιώσουν. Τραβάμε απ τη φωτιά και προσθέτουμε το κακάο, τη βανίλια και το ξύσμα. Από αυτό το μίγμα κρατάμε 1φλ στο ψυγείο για γλάσο. -Στην κατσαρόλα χτυπάμε το υπόλοιπο μίγμα με το μίξερ να πέσει λίγο η θερμοκρασία και ενσωματώνουμε ένα-ένα τα αυγά. -Ενσωματώνουμε και τη φαρίνα με το μπαίκιν πάουντερ. -Το ρίχνουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι και φουρνίζουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο για μια γεμάτη ωρίτσα. -‘Όταν είναι έτοιμο, χαράζουμε σε μερίδες και σιροπιάζουμε κουταλιά-κουταλιά με το κρύο σιρόπι. -Απλώνουμε το γλάσο που έχουμε στο ψυγείο.

                                                               Καλή Επιτυχία!!!

Kuramaro Alepou