ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

2016-02-07 22:20

Σοκολατόπιτα:

απο την Ρούλα Παπαλιάγκα:
 

Υλικα

3 φλιτζανια αλευρι

6 κουταλιες σουπας κακαο

1 κουταλακι του γλυκου αλατι

2 φλιτζανια  νερο

2 φλιτζανια  ζαχαρη

10 κουταλιες σουπας καλαμποκελαιο

2 κουταλιες σουπας ξιδι

2 βανιλιες

χυμο ενος πορτοκαλιου

1 κουταλακι του γλυκου σοδα μαγειρικης

ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

2 κουβερτουρες των 125γρ

10-11 κουταλιες σουπας καλαμποκελαιο

1 βανιλια

 

 1 κοσκινιζουμε το αλευρι και το κακαο.Ανακατευουμε και προσθετουμε και το αλατι.

 2 Σε αλλο σκευος ανακατευουμε τα επομενα 5 υλικα,μεχρι να διαλυθει η ζαχαρη.Ενωνουμε τα δυο μιγματα και ανακατευουμε με το συρμα.

 3 Διαλυουμε τη σοδα στο χυμο και το προσθετουμε στο μιγμα.ψηνουμε στους 175 βαθμους για 40 λεπτα. 

 Ετοιμαζουμε το γλασο.Λιωνουμε σε μπεν-μαρι τις κουβερτουρες μαζι με το λαδι και τη βανιλια.

  Χαραζουμε τη ζεστη σοκολατοπιτα και την περιχυνουμε με το γλασο κουταλια κουταλια.

             ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ