Σις κεμπαπ μπακαλιάρου με σως γιαουρτιού

2016-02-05 20:42

Σις κεμπαπ μπακαλιαρου με σως γιαουρτιού: 

απο την Χριστίνα Μπαρκά:
 
Υλικα: 
Για τα κεμπαπ:
300 γρ. φιλετα μπακαλιαρου ( αφου τα ξεπαγωσουμε απο την καταψυξη)
80 γρ. γιαουρτι στραγγιστο
2 μικρουλια κρεμμυδακια ( στον τριφτη)
2 κ.σ. φρυγανια τριμμενη
αλατοπιπερο
λιγο καρυ( στην μυτη του κ.γ. )
λιγη παπρικα( 1 κοφτο κ.γ)
 
Για τη σως:
 Μισο γιαουρτακι στραγγιστο
1 κγ κοφτο παπρικα (γλυκια)
1/2 κγ κυμινο(κοφτο)
στην μυτη του κ.γ. καρυ
αλατοπιπερο
1/4 κυβο κνορ κοτας διαλυμμενο σε μισο φλιτζανακι του ελληνικου καφε με νερο και λαδι
 
Εκτέλεση:
Κοβουμε τον μπακαλιαρο σε μικρα κομματακια με το μαχαιρι το βαζουμε σε μπολ μαζι με το κρεμμυδακι ,το γιαουρτι και τα υπολοιπα υλικα τα ζυμωνουμε οπως τον κιμα και το αφηνουμε στο ψυγειο 30-45'.
Οσο περιμενουμε  ετοιμαζουμε τη σως:
Ανακατευουμε ολα τα υλικα εκτος απο τον διαλυμενο κυβο. Αφου ανακατεψουμε καλα και  ομογενοποιηθει το μιγμα (θα ειναι πηχτο)το αραιωνουμε σιγα σιγα κ ριχνοντας τον διαλυμενο κυβο και ανακατευουμε συνεχεια!
Βγαζουμε απο το ψυγειο το μιγμα του μπακαλιαρου και τα πλαθουμε σε κεμπαπ και τα περναμε σε καλαμακια.Αφου τα φτιαξουμε τους βαζουμε με πινελο της σως απο πανω με πινελο να παει παντου και τα βαζουμε σε ταψακι με λαδοκολλα!
Ψηνουμε στους 180 για 20-30λεπτα αναλογα το φουρνο , αρχικα για 10-12 λεπτα πανω κατω με αερα και μετα μονο πανω κατω  και προσεχουμε μην μας καουν!