Sauce καραμέλας(Toffee)

2016-02-13 00:23

Sauce καραμέλας(Toffee):

απο την Χριστίνα Μπαρκά:
 
Υλικα:
140 γρ. ζαχαρη
70 γρ. φρέσκο βουτυρο(κομμενο σε κυβακια)
300 γρ κρεμα γαλακτος
 
Εκτελεση:
Ζεσταινουμε τη ζαχαρη σε ενα κατσαρολακι μεχρι να γινει ενα ρευστο σιροπι καραμελας,μετα προσθέτω την κρέμα γαλακτος -ενώ την εχω ζεστανε σε ενα μεγαλο  μπρικι, ΧΩΡΙΣ να βρασει ομως- .Ανακατευουμε καλα και χαμηλωνουμε τη φωτια μολις ομογενοποιηθει προσθετουμε το βουτυρο και ανακατευουμε καλα μεχρι να λιωσει μετα αφαιρουμε απ τη φωτια και περιμενουμε να κρυωσει ...Και ετοιμο!!!