Σαραγλί με παγωτό!

2016-05-30 20:19

Μπαχάρι και κανέλα

Σαραγλί με παγωτό

Υλικά

450 γρ φυλλο βηρυτού

200 γρ βούτυρο

Σιρόπι

300 ml νερό

150 γρ ζαχαρη

Πριν ξεκινήσουμε θα πρέπει να κάνουμε μια βέργα ωστε να τυλιχτεί εκει το σαραγλί μας για να το γεμίσουμε μετά με το παγωτό..Ενας τρόπος ειναί το χαρτόνι.

Θα το κοψουμε με ενα ψαλίδι στα 35 εκ.και θα το στρίψουμε ρολό και θα το ντύσουμε με αλουμινόχαρτο.Ετσι έχουμε έτοιμα καλούπια.

Ξεκινάμε τωρα με τα φύλλα.Παίρνουμε δυο φύλλα και χωρίς να τα λαδόσουμε τα τυλίγουμε στή βέργα μας που εχουμε

βουτύρωσει λιγο για να μπορέσουν να ξεκόλλησουν μετα τα σαραγλί μας εύκολα.

Τυλίγουμε σουρώνουμε να κανει τις γνωστές ζαρες και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.Παίρνουμε το βούτυρο και σε ενα κατσαρολάκι το ζεσταίνουμε μέχρι να κάψει καλά καλά.Περιχύνουμε τα σαραγλί μας με το καυτό βούτυρο και  τα ψήνουμε στους 170 βαθμους μέχρι να πάρουν χρυσοκόκκινο χρώμα.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι,το βράζουμε για 6 λεπτά.Αφού βγάλουμε τα σαραγλί απο το φούρνο και με ενα κοψτερό μαχαίρι κοβουμε τα σαραγλί μας περίπου 4 δάχτυλα

και τα αφήνουμε να κρυώσουν.Τα βουτάμε στο   χλιαρό σιρόπι και τα βγάζουμε αμέσως.

Εχου ετοιμο παγωτό της αρεσκείας μας και με ενα κουταλάκι γεμίζουμε τα σαραγλί μας και τα βάζουμε στην κατάψυξη για λιγες ωρες πριν τα απολαυσουμε!!!!!

Μπορούμε να κανουμε και λιγα τριγωνα,απλα θελει να τα βγάλουμε πιο γρήγορα απο οτι τα σαραγλί.Επισης δεν πεταμε τιποτα,ακομα και τα τρίμματα που περισσεύουν καθώς στρίβουμε τα φυλλα να βγουν απο τις βέργες ,τα αξιοποιούμε.Εγω έκανα παγωτό με γεύση μπακλαβά.

Για το μπακλαβά...

Όπως αφαιρούσα τα σαραγλί απ τις βέργες τριβονταν κάποια φύλλα, Αυτα τα τρίμματα τα έριξα μέσα στο σιρόπι που περίσσεψε, κι έριξα

1 χούφτα καρύδι καβουρδισμενο

1/2 κγ κανέλα

1 κ γ ζάχαρη

ελάχιστο γαρύφαλλο,

τα ανακάτεψα και τα έριξα στο μείγμα παγωτού (ότι συνταγή για παγωτό φτιάξεις.)