Ρυζογαλο

2016-05-08 11:59

 

 

 

     

Ρυζογαλο Θεοδωρα Ρουλα Παπαλιαγκα

Υλικα

1 λιτρο γαλα φρεσκο

250 γρ ρυζι γλασε

250 γρ ζαχαρη

750 ml νερο

2 κ.σ κουσταρ παουντερ

Σε μια κατσαρολα ριχνουμε το νερο και το ρυζι και το βραζουμε σε δυνατη φωτια μεχρι το ρυζι να πιει το νερο ολο,ανακατευουμε συχνα να μην μας κολλησει το ρυζι.Οταν πιει το νερακι ριχνουμε το κρυο γαλα τη ζαχαρη και τη σκονη κουσταρ παουντερ ανακατευοντας συνεχως.Οταν αρχιζει η κρεμα να σφιγγει το κατεβαζουμε απο τη φωτια και το αφηνουμε για 10 λεπτα πριν το χωρισουμε σε μπολακια.Σερβιρουμε με κανελα.