Ρυζογαλο

2016-02-13 16:05

Ρυζογαλο:

απο την Μινα Παπα:

 

1½ λιτρο νερό
1 πρέζα αλάτι
250γρ. ρύζι καρολίνα
2 λίτρα γάλα φρέσκο
250γρ. ζάχαρη
3 κ.σ. κορν φλάουρ
1 βανίλια
Κανέλα
Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά βάζουμε το νερό με το αλάτι να βράσει.
Πλένουμε το ρύζι και το προσθέτουμε στο νερό και ανακατεύουμε κατα διαστήματα για να μην μας κολλήσει μέχρι να βράσει και να βγάλει την κόλλα του. [Απο το γάλα κρατάμε μισή κούπα για να διαλύσουμε στο τέλος το κορν-φλάουρ].
Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια στο ρύζι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά γιατι φουσκώνει.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ στη μισή κούπα γάλα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς για 2 λεπτά.Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και το βάζουμε σε μπολάκια και το πασπαλίζουμε με κανέλα.