Ρολο κανέλας

2016-02-22 21:53

Ρολό Κανέλας:

απο την Ανδρεα Ανδρεου:
 

Υλικά:
250gr γάλα

1φακελάκι μαγιά

3 αυγά

50gr ζάχαρη

1/2κγ αλάτι,

580gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρισμένο σε 250gr κ 330gr

140gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου χωρισμένο σε 90gr k 50gr,

240gr μαύρη ζάχαρη

 1κσ κανέλα

 3 βανίλιες.
Ζεσταίνουμε το γάλα χλιαρό και διαλύουμε μέσα τη μαγιά κ τις βανίλιες.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ενα κ τη ζάχαρη ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε τα 250gr αλεύρι ανακατεύουμε και τα 90gr βούτυρο σε κομάτια. 
Βάζουμε στο κάδο του Μίχερ ανακατεύοντας προσθέτουμε κ το υπόλοιπο αλεύρι. Όταν ξεκολά από τα τοιχώματα του μίχερ η ζύμη είναι έτοιμη.
Βάζουμε λίγο λάδι σε ενα μπώλ βάζουμε μέσα τη ζύμη τη σκεπάζουμε και αφήνουμε γιά 11/2 με 2 ώρες μέχρι να φουσκώσει.
Ανακατεύουμε τη μαύρη ζάχαρη με την κανέλα. Λιώνουμε τα 50γρ βούτυρο.
Ανοίγουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει 30*20εκ περίπου. Βουτυρώνουμε την επιφάνεια της ζύμης εκτός απο 1εκ πάνω πάνω και απλώνουμε το μείγμα κανέλας ζάχαρης.
Τυλίγουμε σε ρολό απαλά απαλά
Κόβουμε το φραντζολάκι σε 10 κομάτια κλείνουμε με τα δάκτυλα μας την κάτω μεριά τους. Τοποθετούμε σε ταψί. Αφήνουμε για 1/2 ώρα να φουσκώσουν. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο απο πάνω και ψήνουμε στους180β για 25-30 λεπτά.

www.facebook.com/notes/%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%87%CE%AC%CF%81%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CE%BB%CE%B1/%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CF%83-%CF%84%CE%BF%CF%85-andreas-andreou/437179389806523

12140