ΡΟΛΑΚΙΑ ΣΑΝ ΠΙΤΣΑ

2016-05-13 22:59

 

ΡΟΛΑΚΙΑ ΣΑΝ ΠΙΤΣΑ 24 ρολάκια

Κυρα Μαρω Αλεπου

Για το ζυμάρι

1 κιλό αλεύρι (ότι έχετε)

2 ποτήρια γάλα χλιαρό

1 φακελάκι μαγιά ξηρή

1 κ.σ ζάχαρη

½ φλ ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κ.σ. γεμάτη τριμμένο ξηρό δυόσμο

1 κ.σ. αλάτι Πιπέρι

Για τη γέμιση

1 φλ ντομάτα φρέσκια σε καρεδάκια

1 φλ πιπεριά φρέσκια ψιλοκομμένη

1 φλ ελιές χωρίς κουκούτσι σε κομματάκια

Ψιλοκομμένο βασιλικό

6 φέτες τυρί

Ρίγανη τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ -Βάζουμε σε μια ευρύχωρη λεκάνη το αλεύρι τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Ανοίγουμε μια λακουβίτσα στη μέση προσθέτουμε το γάλα και ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει. -Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο (χωρίς να το κάψουμε) και προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι και τον δυόσμο. -Μετά από κανένα μισάωρο ρίχνουμε το λάδι με το κρεμμύδι στο ζυμάρι και ζυμώνουμε καλά μέχρι να το τραβήξει όλο. -Ανοίγουμε χοντρά φύλλα και πασπαλίζουμε τα υλικά της γέμισης πάνω τους εκτός απ το τυρί. -Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε το καθένα σε 12 φέτες. -Με λίγο αλευράκι σχηματίζουμε πιτάκια και τοποθετούμε σε δύο λαδωμένα λαμαρινάκια να φουσκώσουν για 20 λεπτά. -Κόβουμε τις φέτες των τυριών στα 4 και τοποθετούμε από ένα κομμάτι σε κάθε πιτάκι και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη. -Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου σε αντιστάσεις στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν!!!