Ψωμάκια γεμιστά!

2016-05-26 13:02

Αφράτα ψωμάκια γεμιστά

Υλικα

500ml φρέσκο γάλα

800 γρ αλεύρι γ.ο.χ

2 φακελάκια μαγιά

150ml ελαιόλαδο

1 κ.γ.αλάτι

40 γρ ζάχαρη

Γέμιση *

4 φέτες ζαμπόν(ψιλοκομμένο

100 γρ ανθότυρο

40 γρ τυρί φέτα

50 γρ μοτσαρέλα

   Εκτέλεση

Πιστεύω ειναι η πιό απλή ζύμη που εχω φτιάξει,είναι αφράτη δεν κολλάει καθόλου ναι δεν θελει πολλά υλικά.

Ρίχνουμε σε ενα μεγάλο μπολ το λάδι το αλάτι ζάχαρη μαγιά(δεν τη πιάνουμε ξεχωριστά τη μαγιά) και γάλα(το άφησα 4 λεπτάκια εκτός ψυγείου)ανακατευουμε και στη συνέχεια ριχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε.Δεν θέλει πανω απο 2 λεπτάκια ζύμωμα αφρατεύει αμέσως.

Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να δίπλασιαστεί σε όγκο.Θέλει περίπου 3 τέταρτα.

Οταν φουσκωώσει χωρίζουμε σε 12 ή14ες μπαλίτσες ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να έχουν.

Ανοίγουμε φύλλο και γεμίζουμε με οτι θέλουμε(γλυκο ή αλμυρο)

Ψήνουμε μετα απο 10 λεπτά στους180 βαθμούς

αφου τα αλείψουμε με κρόκο  αυγού αραιωμενο με λίγο γάλα.

*Γεμίζουμε τα ψωμάκια μας με αλμύρα τυριά  ή με πράλινα(γλυκιά γέμιση.

Σκέτα επίσης γίνονται υπέροχα φού η ζάχαρη ειναι αρκετή.

Συνταγή Θεοδώρα Ρούλα Παπαλιάγκα