ΨΑΡΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

2016-05-25 13:59

Ψαράκι λεμονάτο με λαχανικά και πατατούλες στην κατσαρόλα

ΨΑΡΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Υλικά

1κιλό ψάρι (χρησιμοποιώ μπακαλιάρο κατεψυγμένο)καθαρισμένο σε μερίδες

πατάτες, καρότα, κολοκυθάκια σε μπουκιές

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½ φλ ελαιόλαδο

2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 λεμόνι ξύσμα και χυμό (προαιρετικά κύβο λαχανικών)

Αλάτι-πιππέρι κατά βούληση

Εκτέλεση

-Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι με τα καρότα και τα μπαχαρικά και το μισό ξύσμα -Μόλις μαλακώσουν λίγο ρίχνουμε τις πατάτες και τα κολοκύθια να έρθουν σε βρασμό προσθέτοντας νερό ίσα να τα σκεπάζει. -Ρίχνουμε το ψάρι και ανακατεύουμε ελαφρά . Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε (περίπου 10-15 λεπτά) -Μόλις είναι έτοιμο κατεβάζουμε απ τη φωτιά και ρίχνουμε το υπόλοιπο ξύσμα και το χυμό του λεμονιού κουνόντας την κατσαρόλα να πάει παντού. -Μη φοβηθείτε το ζουμάκι είναι όλα τα λεφτά!!!

Καλή Όρεξη!!!

Συνταγή Κυρά Μάρω Αλεπού.