Πιπερομανιταρόπιτα!!!!!!

2016-12-03 19:32

Πιπερομανιταροπιτα

Λαχταριστή απολαυστική πιτούλα, χρυσαφένιο κρατσανιστό φύλλο και η γέμιση της όλο αρώματα.....

Υλικά για μέτριο ταψί

500γρ φύλλο κρουστας

500 γρ άσπρα μανιτάρια

400 γρ πιπέριες πράσινες και κόκκινες

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια

100γρ τυρί φέτα νηστισιμη

10 με 12 ντοματινια ή 1 μεγάλη ντομάτα

1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί

Αλατι πιπέρι

1 κ.γ σκόνη ζωμό λαχανικών

1 ποτήρι νερου ηλιελαιο

Λίγο σιμιγδαλι ψιλό για το πασπαλισμα των φύλλων

Ελάχιστο σουσαμι για να πασπαλισουμε την πίτα από πάνω.

Εκτελεση

Ψιλοκοβουμε τα μανιτάρια τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια. Σε λίγο λάδι σωτάρουμε το κρεμμυδάκι και προσθετουμε τις πιπεριές τα μανιτάρια τα ντοματινια μέχρι να ασπρισουν, σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμίστει και ριχνουμε λίγο αλευρι να τραβήξει τα υγρά του . τέλος προσθετουμε το τυρί. Σβήνουμε και αφήνουμε να μισό κρυωσει. Σε λαδομενο ταψακι στρωνουμε 6 φύλλα λαδομενα και πασπαλισμενα με σιμιγδαλι, ρίχνουμε λίγη απ τη γέμιση και συνεχίζουμε με τα φύλλα. Αλλά τρία φύλλα λαδομενα και πασπαλισμενα με σιμιγδαλι και ξανά γέμιση ώσπου να τελειώνουν. Πασπαλιζουμε με σουσαμι. Ψηνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει η πίτα μας χρυσαφένιο χρώμα.

Καλη επιτυχία.....

Θεοδώρα Παπαλιάγκα.