Παστίτσιο

2016-07-05 17:55

Παστίτσιο

 
Παστίτσιο για σήμερα υπέροχο νόστιμο αφράτο.
θα χρειαστούμε :
για τον κιμά:
1 κιλό κιμά μοσχάρι
2 κρεμμύδια μέτρια
3 κ.σ πελτέ
1 ποτηρακι μικρο κρασι λευκο.
2 φρέσκιες ντοματες τριμμένες
Λίγα φυλλαράκια μαιντανό
αλάτοπίπερο
λίγο κύμινο μπαχάρι και κανέλα
Μακαρόνια:
1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο ή πέννες.
1 κούπα γάλα φρέσκο
μισή κούπα τυρί φέτα
Μπεσαμέλ:
1,5 λίτρο γαλα φρέσκο
4 κ.σ βούτυρο
6 γεμάτες κ.σ.αλεύρι
αλατοπίπερο
2 αυγά
1/2 κουπα τριμμενα τυρια.
Σε μια κατσαρολα με αλατισμένο νερο μισοβραζουμε τα μακαρονια,τα σουρώνουμε και τα βαζουμε ξανα στην κατσαρολτ?
κατσαρόλα και ρίχνουμε απο πάνω λιγο βούτυρο το γάλα και το τύρι ανακατευουμε και τα αφήνουμε.Σε αλλο κατσαρολακι ετοιμαζουμε τον κιμά,τσιγαριζουμε το κρεμμυδι ψιλοκομμενο προσθετουμε τον κιμα σβηνουμε με το κρασί προσθετουμε τη ντοματα και τον πελτέ.χαμηλώνουμε τη φωτια και σιγοβράζουμε για 15 λεπτα,στο τελος προσθέτουμε τα μπαχάρικα και το μαιντανο.Κοιταμε η σαλτσα κιμα να μην εχει πολλα υγρα.
Μπεσαμέλ
Σε μια κατσαρόλα ριχνουμε το γαλα(κραταμε ενο ποτηρι) να ζεσταθει με το βουτυρο,ριχνουμε το αλευρι που το εχουμε ανακατεψει με το γαλα που κρατησαμε και ανακατευουμε συνεχως.Ριχνουμε αλατι πιπερι.Οταν αρχιζει και δενει η κρεμα μπεσαμέλ την τραβαμε απ τη φωτια και ριχνουμε τα αυγα(ανακατευοντας παντα) και το τριμμενο τυρι.
Ενωνουμε:
Σε ενα ταψι λαδομενο στρωνουμε τα μισα μακαρονια ριχνουμε απο πανω ολη τη σαλτσα κιμα και ανακατευουμε ωστε να μην ειναι σε στρωσεις ο κιμας και τα μακαρονια,ριχνουμε απο πανω τα υπολοιπα μακαρονια και τελος τη μπεσαμελ και απο πανω τριμμενο κασερι.Ψηνουμε στους 220 βαθμους για 40 λεπτα περιπου!!!!!!
 
Συνταγη : Θεοδωρα Παπαλιαγκα
 
Τα σταδια σε εικονες: