ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ

2016-02-07 18:45

ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ:

συνταγη της Σόφης και πιατο απο την κυρα-Μαρω Αλεπου:
ΥΛΙΚΑ (πυρέξ 35x25 – 12με 15 μερίδες)
Παντεσπάνι
6 αυγά
6 κ.σ. ζάχαρη
6 κ.σ. αλεύρι
4 κ.σ. κακάο
4 κ.σ. σπορέλαιο
1 βανίλια
2 κ.γ. μπαίκιν πάουντερ
Σιρόπι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
1 βανίλια
1 σφηνάκι ποτό
Λίγες σταγόνες λεμόνι
Λευκή κρέμα
2 κουτιά φυτική κρέμα morfat
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 βανίλια
Για τη σοκολάτα
250γρ κουβερτούρα
250γρ γάλα εβαπορέ συμπυκνωμένο
1 κ.σ. μέλι
1 βανίλια
½ κγ νες καφέ
ΌΤΙ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΓΙΑ ΣΤΟΛΙΣΜΑ
(εγώ έβαλα τριμμένο καρύδι)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παντεσπάνι
-Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
-Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν
-Προσθέτουμε ανακατεμένα και κοσκινισμένα τα στερεά υλικά
-Τέλος συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε και το λάδι.
-Ψήνουμε στο πυρέξ περίπου 10-15 λεπτά.
Σιρόπι
-Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί να πάρουν μια βράση.
-Μόλις βγει σιροπιάζουμε το παντεσπάνι να είναι και τα 2 ζεστά.Λευκή Κρέμα
-Χτυπάμε τις κρέμες απ το ψυγείο να αφρατέψουν και προσθέτουμε και το ζαχαρούχο και τη βανίλια και βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί μέχρι να κρυώσει το παντεσπάνι.
Επικάλυψη Σοκολάτα
-Ζεσταίνουμε καλά το γάλα, αποσύρουμε από τη φωτιά
-Ρίχνουμε μέσα την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, το μέλι και τη βανίλια.
-Ομογενοποιούμε με μια μαρίζ και βάζουμε στο ψυγείο να δροσερέψει.
Μοντάρισμα
-Μόλις κρυώσει καλά το σιροπιασμένο παντεσπάνι, απλώνουμε την κρέμα. Αν είναι πολύ μαλακό και δεν σηκώνει τη σοκολάτα αφήνουμε λίγο στο ψυγείο. Έπειτα στρώνουμε τη μισοκρύα σοκολάτα και αφήνουμε να σταθεί. Στους χρόνους αναμονής με βοήθησε πολύ η κατάψυξη...