ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ

2016-04-20 13:42

Θεοδώρα Ρουλα Παπαλιάγκα·

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ-

7αυγα

325 γρ βουτυρο

1 φακελακι αμμωμια

1 φακελακι μπεικιν

2 βανιλιες

1/2 φλιτζανι τσαγιου λεμονι

1/2 κουπα(νες ) γαλα χλιαρο

500 γρ ζαχαρη

1 κιλο αλευρι και ισως παρει λιγο ακομα

Χτυπαμε στο μιξερ το βουτυρο με τη ζαχαρη να αφρατεψει

προσθετουμε τα αυγα και ανακατευουμε.

Σε ενα μπολακι ριχνουμε το γαλα και το λεμονι και διαλυουμε την αμμωνια

και το ριχνουμε στο μιγμα.

Αφηνουμε το μιξερ προσθετουμε σιγα σιγα το αλευρι και ζυμωνουμε με τα χερια μας.

Η ζυμη μας πρεπει να ειναι αδρατη και μαλακη,ισως εκει χρειαστει ελαχιστο

αλευρι ακομα.Πλαθουμε σε οτι σχεδιο μας αρεσει η στη μηχανη και πριν τα ψησουμε

αλειφουμε με κροκο αραιωμενο σε λιγο νερακι.

Προθερμαινουμε το φουρνο στους 200 βαθμους πανω κατω και ψηνουμε

μεχρι να ροδισουν ο χρονος ψησιματος εξαρταται απο το μεγεθος του.