Παραδοσιακή Πουτίγκα

2016-02-01 22:45

Παραδοσιακή Πουτίγκα:

απο την Ρούλα Παπαλιάγκα:

Υλικά:

5 αυγα

2 κεσεδακια ζαχαρη

2 κεσεδακια αλευρι

1 γιαουρτι στραγγιστο

250γρ καρυδι τριμμενο

1 κουταλακι σοδα

3 κουταλακια μπεικιν

1κουταλακι κανελα

ξυσμα πορτοκαλιου

Σιρόπι:

3 κεσεδακια ζαχαρι

3 κ μισο κεσεδακια νερο

Κρέμα:

1 συσκευασια γκαρνι σαντυγι

1 γαλα ζαχαρουχο

1 λιτρο γαλα φρεσκο

3 φακελακια ανθος αραβοσιτου στιγμης

 

Χτυπαμε τα αυγα με τη ζαχαρη να αφρατεψουν,προσθετουμε το γιαουρτι, σοδα,μπεικιν ,κανελα ,αλευρι,ξυσμα πορτοκαλιου και τα καρυδια και τα ριχνουμε σε βουτυρομενη φορμα κεικ.Ψηνουμε στους 200 βαθμους για 1 ωρα.ξεφορμαρουμε υστερα απο 10 λεπτα αλλα κραταμε τη φορμα προχειρη γιατι αφου κρυωσει το κεικ καρυδιου θα το ξαναγυρισουμε στη φορμα μας για να το σιροπιασουμε.

βραζουμε το σιροπι για 5 λεπτα και οπως ειναι ζεστο γυριζουμε το κεικ ξανα στη φορμα και σιροπιαζουμε σιγα σιγα.Το σιροπι θα το πιει ολο μην μας φοβιζει η ποσοτητα.Το αφηνουμε αρκετες ωρες μεσα στη φορμα να κρυωσει καλα και καλυτερα την επομενη μερα το γυριζουμε σε αρκετα μεγαλη πιατελα.

Ετοιμαζουμε την κρεμα, χτυπαμε στο μιξερ 2 λεπτα το γαλα ζαχαρουχο με το γκαρνι[ΜΟΝΟ ΤΗ ΣΚΟΝΗ]με το ζαχαρουχο και σε αλλο μπολ χτυπαμε τις 3 κρεμες αραβοσιτου με το γαλα,στη συνεχεια ενωνουμε τα υλικα και ξαναχτυπαμε 3 λεπτα ακομη.Αφηνουμε την κρεμα 3 με 4 ωρες στο ψυγειο να σφηξει πριν τη χρησιμοποιησουμε.

Η συνταγη της κρεμας ειναι απ τις <συνταγες της παρεας>.

Στρωνουμε με σπατουλα την κρεμα επανω στην καρυδοπιτα και ριχνουμε λιγο καρυδι απο επανω.