ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ

2016-04-30 19:06

ΑΓΛΑΙΑΣ ΘΕΟΥ

Η παραδιασιακη μαγειριτσα της οικογενειας Θεου
 

Υλικα:1 συκωταριά μαζι με τα έντερα,

1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα,

1 ματσάκι άνιθο,

αλατι,πιπέρι,λεμονι,

1 κρασοπότηρο κρασί,

λίγο λάδι.

Εκτέλεση:

Βράζουμε για μισή ώρα τη συκωταριά μαζί με τα έντερα.Την αφηνουμε να κρυώσει και την κόβουμε σε πολυ μικρα κομματάκια.Αλατοπιπερώνουμε κ σε λιγο ελαιόλαδο(περίπου 1 κρασοπότηρο) την σωτάρουμε.Σβήνουμε με το κρασί.Ριχνουμε και τα κρεμμυδακια ψιλοκομμένα και αυτά μαζί με τον άνιθο να σωταριστούν και αυτά.Ρίχνουμε το χυμό από 1 λεμόνι και νερό να την καλύπτει και αφου κατεβάσουμε τη φωτιά στο μισό, την αφήνουμε να σιγοβράσει.Ειναι έτοιμη αφου πιει το νερό (όχι όλο,να εχει λίγο ζουμάκι).Σ αυτό το σημειο ριχνουμε όσο λεμόνι θέλουμε ακόμα ανάλογα τα γούστα μας!