Παπουτσακια με κιμα

2016-02-10 23:58

Παπουτσακια με κιμα:

απο την Αναστασία Σπήλιου:
 
1/2 κιλο κιμα μοσχαρισιο.
7 μελιτζανες τσακωνικες ( φλασκες) 
1 κρεμμυδι μεγάλο
Λαδι , αλάτι , πιπερι, θυμαρι
1-2 κσ πελτε ( αν έχουμε φρεσκες ντοματες βάζουμε 4-5 ) και λίγη φετα..
Μοτσαρελα η* Γκουντα.
Μπεσαμελ
Καθαριζουμε και κοβουμε στη μέση τις μελιτζανες τις ριχνουμε αλάτι και τις αφηνουμε για μιση ώρα να φυγει η πικριλα που ίσως έχουν .
Μετα τις βάζουμε στο ταψι με σχαρα τις αλειφουμε με λαδι και τις ψηνουμε στο γκριλ μέχρι να μαλακωσουν.
Ετοιμαζουμε τον κιμα **
Βάζουμε σε κατσαρολα το λαδι μας και αφου καψει ριχνουμε το κρεμμυδι και τον κιμα .
Με το σύρμα σπαζουμε τον κιμα και αφού παρει ένα σκούρο χρώμα ριχνουμε τον πελτε η" την ντομάτα , το πιπερι , το θυμαρι, το αλάτι και νερακι να βρασει.
Οταν είναι έτοιμες οι μελιτζανες και ο κιμας γεμιζουμε .
Πανω στις μελιτζανες ριχνουμε το τυρί φετα και μετά τον κιμα.
Έχουμε έτοιμη την μπεσαμελ και καλυπτουμε .
Αν θελουμε ριχνουμε μοτσαρελα η* γκουντα για περισσότερη κρουστα.
Ψηνουμε στους200 β για 3/4 ανάλογα τον φουρνο