Ντοματορυζο στο τηγανι

2016-04-24 21:21

Ντοματορυζο στο τηγανι

απο τη Χριστινα Μπαρκα
Ρυζι μπλου μπονετ 
Κοκκινη πιπερια κομμενη σε μικρα κομματακια
1 μεγαλο κρεμμυδι ψιλοκομμενο 
2 μετριες ντοματες κομμενες σε κυβακια
1φλ.τσαγιου με : χυμο ντοματας με 1 κγ κετσαπ 1/2 κγ ζαχαρη 1 κοφτο κγ αλατι ριγανη 
Αλατοπιπερο 
Παπρικα
Ριγανη
Κυβο κνορ
1 σφηνακι κοκκινο γλυκο κρασι! 
Ετοιμαζουμε το ρυζι.Μολις ετοιμαστει τσιγαριζουμε σε βαθυ τηγανι( εγω τσιγαρισα με φρεσκο βουτυρο νουνου) το κρεμμυδι κ την πιπερια αλατοπιπερωνουμε και προσθετουμε το ρυζι αφου παρει χρωματακι βαζουμε τη ντοματα προσθετουμε τη ριγανη κ λιγο πιπερκι και σβηνουμε με το γλυκο κρασι.Αφου εξατμιστει το αλκοολ ριχνουμε την παπρικα ανακατευουμε και ριχνουμε το κνορ διαλυμενο σε νερο ανακατευουμε κ προσθετουμε το μιγμα με το χυμο ντοματας αφου το φερουμε 2-3 βολτες το αποσυρουμε απ τη φωτια και ετοιμο!
Φωτογραφία της Θεοδώρα Ρουλα Παπαλιάγκα.