ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ κέικ με καρύδα και σοκολάτα!!!

2016-05-13 23:17

Νηστισιμο κεικ με καρυσια και σοκολατα(γινεται και αλαδωτο

Κυρα Μαρω Αλεπου

ΥΛΙΚΑ (για το κέικ)

325 γρ καρύδα

325 γρ ζάχαρη

300 γρ αλεύρι μαλακό

1 φλ χυμό πορτοκαλιού

1 φλ χλιαρό νερό

3 κ. γ. μπέκιν

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 κάψουλα βανίλια.

  ΥΛΙΚΑ (για το γλασάρισμα αλάδωτο)

1/2 φλ άχνη ζάχαρη

100 γρ κακάο

1 φλ του ελληνικού κονιάκ ή άλλο υγρό

ξύσμα πορτοκαλιού.

Φτιάχνουμε μια ωραία "λάσπη" και καλύπτουμε το γλυκό μας. ΥΛΙΚΑ (για τη σοκολάτα επικάλυψη) 250 γρ κουβερτούρα, 1/2 κούπα νερό καυτό, 1 σφηνάκι κονιάκ, ξύσμα πορτοκάλι. Σ ένα μπολ με τη μαρίζ ενσωματώνουμε τα υλικά αλλά πολύ πιθανόν να χρειαστεί μπαιν-μαρί για λίγο. · 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το νερό, το χυμό, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη καλά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέκιν και με σπάτουλα ενσωματώνουμε στο μίγμα. Τέλος βάζουμε το ινδοκάρυδο με τον ίδιο τρόπο που ενσωματώνουμε τη μαρέγκα για να έχουμε ένα μάλλον στεγνό αλλά αφράτο μίγμα. Στρώνουμε σε πυρέξ κουταλιά-κουταλιά ή σε φόρμα του κέικ (προσοχή όχι ζούληγμα) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά. Το έχω φτιάξει με όλους τους τρόπους και έχει επιτυχία.

                                                             ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΑΣ!!!!