ΝΗΣΤΗΣΙΜΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ

2016-04-18 12:23

Θεοδωρα Ρουλα Παπαλιαγκα

Τσουρεκια  Νηστισιμαmpachari-kai-kanela.webnode.gr/news/tsoyrekia-nistisima/?_ga=1.25879613.1601452321.1441429614 

υλικα:

 2 κιλα αλευρι για τσουρεκια

200γρ μαγια νωπη

1 ποτηρι λαδι σπορελαιο(260ml)

1 ποτηρι φρεσκο χυμο πορτοκαλιου(260 ml)

1,5 ποτηρι ζαχαρη(370 γρ)

1 κγ μαχλεπι

1 κγ κακουλε

3 ποτηρια χλιαρο νερο (810 ml)

επαλειψη

1 κουπα νερο

3 κσ ζαχαρη

Εκτελεση βημα βημα

Σε 3 ποτηρια χλιαρο νερο(810ml) διαλυουμε τη μαγια και προσθετουμε λιγο αλευρι, αφηνουμε να φουσκωσει για 10 λεπτα.

Σε μεγαλο μπολ ριχνουμε το λαδι τη ζαχαρη το χυμο το μαχλεπι και το κακουλε

10 λεπτα αργοτερα η μαγια εχει φουσκωσει

Ριχνουμε τη φουσκωμενη μαγια στο μπολ με το λαδι ζαχαρη μαχλεπι κακουλε και ανακατευουμε

Προσθετουμε σιγα σιγα το αλευρι και ανακατευουμε με τα χερια μας.

Αφου ριξουμε ολο το αλευρι διπλωμουμε τη ζυμη μας δεν ζυμωνουμε,αλλα διπλωνουμε με κινησεις απο κατω και προς τα μεσα.

Η ζυμη μας λιγα λεπτα αργοτερα εχει αυτη την οψη.Αφηνουμε να διπλασιαστει σε ογκο σε ζεστο μερος για 45 με 50 λεπτα.

50 λεπτα αργοτερα η ζυμη μας ειναι ετοιμη.

Ζυμωνουμε σε πλεξιδες και αλειφουμε με ζαχαρονερο πριν τα ψησουμε.Φουρνιζουμε αμεσως,θα φουρκωσουν καθως θα ψηνονται.

 

Ψηνουμε στους 180 με 200 βαθμους αναλογα το φουρνο για 25 περιπου λεπτακια

 

Αφρατα και με ινες!!!