Μυδοπιλαφο

2016-02-05 19:31

Μυδοπίλαφο:

απο την Χριστίνα Μπαρκά-Τσαλατσάνη
 
Υλικά:
1 κιλο μυδια
1/4 του κιλού ρυζι(συνήθως νυχακι)
1 κρεμμυδι ξερο
1 σκελιδα σκορδο
1 σφηνακι ουζο
1 φρεσκια ντομάτα(τριμμενη)
 λιγο άνηθο
 ελαιολαδο
αλάτι-πιπέρι
 
Εκτέλεση:
Πλενουμε καλα τα μυδια και τραβαμε το μαλλι που εχουν προς τα κατω γαι να καθαρισει!Τα βαζουμε πλυμενα σε μια κατσαρόλα (χωρις νερο) την σκεπαζουμε και την αφηνουμε για δεκα λεπτα στη φωτια  ωστε να ανοιξουν.Μετα τα βγαζουμε απο την κατσαρόλα και τα καθαρίζουμε(οσα ειναι ανοιγμενα,τα κλειστα τα πεταμε).
Σουρώνουμε το νεράκι που εχουν βγαλει και το κραταμε! Σε καθαρη κατσαρολα βαζουμε λιγο λαδι,τριβουμε το κρεμμυδι και το σκορδο και αφου μαλακωσουν,τα σβηνουμε με το ουζο μετα ριχνουμε την τριμμενη ντοματα και το ζουμι που κρατησαμε απο τα μυδια για να παρει βραση! Αφου βρασει για κανα 10λεπτο ριχνουμε το ρυζι και τον ανηθο και τα προσεχουμε μεχρι να βρασει το ρυζι(να μην κολλησει και να μην εχει πολυ ζουμι,εαν χρειαστει προσθετουμε νερο).Το δοκιμαζουμε αν ειναι καλο στο αλατι ( απο το θαλασσινο νερο των μυδιων) και στην οξυτητα της ντοματας εαν ειναι αναλατο ριχνουμε μια πρεζα αλατι κ αν η ντοματα ειναι ξινη ριχνουμε μισο κουταλακι του γλυκου ζαχαρη. Αφου εχει βρασει πλεον το ρυζι το βγαζουμε απο τη φωτια προσθετουμε το πιπερι μας και τα μυδια ανακατευουμε κ ετοιμο!