Μπισκοταλιχουδιες Twix

2016-02-03 01:15

Mπισκοτολιχουδίες Τwix:

απο την Ρουλα Παπαλιαγκα:
240γρ αλευρι γ. ο. χ. 
130γρ βουτυρο
75γρ καστανη ζαχαρη
Για την καραμελα
4 κ. σ. βουτυρο
75γρ καστανη ζαχαρη
1 γαλα ζαχαρουχο
170γρ κουβερτουρα γαλακτος για επικαλυψη.
 
Σε ενα μπολακι βαζουμε αλευρι το βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου τη ζαχαρη και τα χτυπαμε στο μουλτι λιγο να ενωθουν τα υλικα. Στρωνουμε σε ενα μικρο ταψακι βουτυρο και ριχνουμε το μιγμα μας απλωνοντας με τα χερια οπως κανουμε στο τζιζκεικ. Ψηνιυμε στους 190 βαθμους 20 λεπτα. 
Βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει. Σε ενα κατσαρολακι ριχνουμε τα υλικα για την καραμελα και σε χαμηλη φωτια το αφηνουμε να παρει βρασει, απο εκει μετραμε 7 λεπτα εως οτου γινει κρεμα και ξεκολαει απο την κατσαρολα. Το ριχνουμε στο κρυο μπισκοτο και το αφηνουμε να κρυωσει. Οταν ειναι ετοιμο λιωνουμε την κουρερτουρα τη ριχνουμε απο πανω και περιμενιυμε να κρυωσει για να το κοψουμε.