ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΟΡΙΖΑ

2016-02-08 21:07

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΟΡΙΖΑ :

απο την Ιωαννα Ραπτη:
 

325 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρ. βούτυρο
220 γρ.ζάχαρη
1 αυγό
2 κ.σ. γάλα
½ κ.γ. baking powder
½ κ.γ. σόδα
1 κ.γ. τζίντζερ
ξύσμα ενός λεμονιού
Αφήνουμε το βούτυρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το αυγό, το γάλα και το ξύσμα λεμονιού.
Προσθέτουμε το αλεύρι, baking powder, τη σόδα, το τζίντζερ 
Η ζύμη που θα πάρουμε δεν κολλάει ιδιαίτερα στα χέρια, αλλά ούτε είναι σφιχτή.

Ψήνουμε 10-12' λεπτά στο αερόθερμο στους 170° C Κελσίου.
Βγάζουμε τα μπισκότα από το φούρνο, τα αφήνουμε 10' λεπτά να κρυώσουν και μετά τα βγάζουμε από το ταψί. Εγώ εβαλα περίπου 150 γρ. ζάχαρη και όχι 220 γρ.