μοσχοβολιστα τσουρεκια

2016-02-04 00:03

Μοσχοβολιστά Τσουρέκια:

απο την Ρουλα Παπαλιάγκα:
 
300γρ ζαχαρη
160γρ βουτυρο
200γρ γαλα
70γρ μαγια
1 πρεζα αλατι
3 αυγα
700γρ αλευρι
1 φακελακι μαχλεπι

Πιανουμε το προζυμι με το γαλα [χλιαρο] τη μαγια και λιγο αλευρι, κανουμε ενα χυλο και το αφηνουμε να φουσκωσει. Σε ενα μπολ ριχνουμε βουτυρο λιωμενο ζαχαρη αυγα και χτυπαμε προσθετουμε το προζυμη το αλευρι και ανακατευουμε χωρις να ζυμωσουμε[για να κανει κορδονια το τσουρεκι μας]. Αφηνουμε σε ζεστο μερος να φουσκωσει. Πλαθουμε στο σχημα που θελουμε αφηνουμε να ξαναφουσκωσουν κανα μισαωρο και τα ψηνουμε στους 200 βαθμους 20 λεπτα.