Μοσχαρακι Τας - Κεμπαπ

2016-02-05 20:37

Μοσχαρακι Τας - Κεμπαπ :

απο την Αναστασία Σπήλιου:
 
 

2 κιλά μοσχαρι κομμενο σε μπουκιτσες

2-3 πιπεριες πράσινες 

2 πιπεριες κόκκινες 

3 καροτα 

2 μεγάλα ξερα κρεμμυδια( ολα χοντροκομμενα)

2 ξύλα κανελα 

4-5 μπαχαρια 

θυμαρι ενα κλωναρι μονο τα φυλλα

1 σκελιδα σκορδο

μία κσ πελτε 

και 1 ποτήρι ( κρασιού ) κρασί ερυθρό ξηρό 

Σε τηγανι λιγο λάδι να καψει και τσιγαριζουμε το κρέας απο όλες τις πλευρές .Μετα στη χυτρα μαζι με το λάδι που τσιγαρισαμε και αφου κάψει καλά , σβηνουμε με το κρασί .Αφου εξατμιστει το αλκοολ ριχνουμε τον πελτε με λιγο νερακι και όλα τα αλλα τα υλικά , αλατι πιπερι και νερό .Βραζω για 20 λ στη χυτρα.Οταν ειναι να σωσουμε το ζουμακι ριχνουμε μια πρεζα κανελα σκόνη.Το συνοδευουμε με πατατες τηγανιτες , πουρε, ρύζι .Καλη ορεξη!!!!