Μοσχαράκι κοκκινιστό με μακαρόνια

2016-05-17 22:54

 

Μοσχαράκι με μακαρόνια

Φανή Θεοχάρη

Υλικα για 4 μερίδες

 

1 κιλό μοσχαρακι ποντίκι ελία ή σπαλομίτα *

μαλακό  άπαχο και γευστικό κομμάτι του μοσχαριού είναι και η σπαλομίτα. Προέρχεται από την σπάλα του ζώου.

2 κρεμμύδια

2 καρότα

2 πιπεριές

3 ντομάτες

 1/2 κ.γ ζάχαρη

1 ποτήρι λευκό κρασί

 1/ κούπα λάδι

αλάτι,πιπέρι,κυμίνο,κανέλα,πάπρκα,λιγο κετσαπ..

2 ποτήρια νερό

 

Εκτέλεση :

Tσιγαρίζουμε τα  κρεμμύδια λιγο να ασπρίσουν προσθέτουμε τα κομμάτια του μοσχαριού τις πιπεριες,

τα καροτα και τα αφήνουμε λιγο να σοταριστούν.σβήνουμε με  το κρασί και αφηνουμε να εξατμιστεί  το αλκοόλ

στη συνέχεια  προσθέτουμε τις ντομάτες  το νερό και ολα τα μπαχαρικα εκτος απο το αλατι..

Βράζουμε στην χυτρα για 20 λεπτα ή σιγοβράζουμε σε κανονική κατσαρόλα για 1,5 ωρα περιπου ή μεχρι να μαλακώσει το κρέας μας.

Σερβίρουμε με μακαρόνια και τριμμένο κεφαλοτύρι.