Μοσχαρακι γιουβετσι

2016-02-25 00:09

Μοσχαρακι γιουβετσι

απο την Ρουλα Παπαλιάγκα
 
1 κιλο μοσχαρακι
2 κουπες μανεστρα
3 κ.σ.πελτε
1 ποτηρι κρασιου λευκο κρασι
500ml νερο
2 κρεμμυδια ψιλοκομμενα
2 φυλλα δαφνης
2 κ.γ.αλατι
1/2 κ.γ.πιπερι
1/2 κ.γ.κανελα
1/2 κ.γ.μπαχαρι
1/4 κ.γ.κολιανδρο
1/2 κ.γ.θυμαρι
1 κρασοποτηρο λαδι
Πλενουμε το μοσχαρι το κοβουμε μεριδες και σε μια κατσαρολα με λιγο νερο το περναμε μια βραση,πεταμε το νερο και στην ιδια κατσαρολα ριχνουμε το μοσχαρι και το σωταρουμε μεχρι να φυγουν τα υγρα του,ριχνουμε το λαδι και σωταρουμε το κρεας μεχρι να κοκκινισει ελαφρα,ριχνουμε το κρεμμυδι και σβηνουμε με το κρασι.Προσθετουμε τον πελτε τα μπαχαρικα εκτος απο το αλατι που θα το βαλουμε προς το τελος.Ριχνουμε το νερακι χαμηλωνουμε τη φωτια να σιγοβρασει,αν χρειαστει προσθετουμε λιγο νερακι ακομα(να ειναι το κρεας σκεπασμενο με το νερο).Οταν βρασει το κρεας αναβουμε το φουρνο στους250 βαθμους να ζεσταθει.Ανεβαζουμε το ματι της κουζινας και αναλογα το νερο που εμεινε θα προσθεσουμε οσο χρειαστει για να ριξουμε το κριθαρακι.Παει 1 φλιτζακι κριθαρακι 3 νερο.Ριχνουμε το κριθαρακι στην κατσαρολα για 2-3 λεπτακια και οπως ειναι το γυριζουμε στο ταψι μας και προσθετουμε νερο βραστο.Αφηνουμε το ταψι στο φουρνο για 15 λεπτα περιπου.Κοιταμε ωστε οταν βγαλουμε το ταψι να εχει ακομα ζουμακι γιατι η μανεστρα ρουφαει νερο και φουσκωνει.