Μαρμελάδα ροδάκινο βερίκοκο.

2016-06-30 11:21

 

   Αρωματική μαρμελάδα ροδάκινο βερίκοκο

  • Αξιοποιούμε τα ώριμα ροδάκινα του καλοκαιριού κάνοντάς τα μια ωραιότατη μαρμελάδα.
  • .Δυο αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα σε μια μαρμελαδά.
  • Θα χρειαστούμε
  • 1 κιλο βερίκοκα ώριμα
  • 1 κιλό ροάκινα ώριμα
  •  1200 γρ ζάχαρη
  •  Χυμός 1 λεμονιού λεμονιού
  • Πως τη φτιάχνουμέ
  •  Πλένουμε καθαρίζουμε τα φρούτα απο το κουκούτσι τους αλλα οχι τη φλούδα τους.Τα βάζουμε κομμένα σε φαρδιά κατσαρόλα(μπορείτε αν θέλετε να τα πολτοποιήσετε κιόλας) σε στρώσεις,βερίκοκα ροδάκινα ζαχαρη,αφήνουμε 2 ώρες και μετα το 2ωρο χωρις να προσθέσουμε νερό ξεκινάμε να τα βράζουμε.Ξαφρίζουμε λίγο στην αρχή και χαμηλώνουμε τη φωτιά.Θέλουν πάνω απο μισή ωρα βράσιμο
  • .Βγαζουμε λιγο σε ενα πιατακι και με το κουταλι κανουμε μια αυλακιά πανω στην μαρμελαδα αν απλωσει θελει λιγο ακομα βρασιμο αν στεκεται σημαινει οτι ειναι ετοιμη.
  • Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε για 2 λεπτά ακόμα.
  • Μοιράζετε τη μαρμελάδα οσο ειναι ζεστή σε αποστειρωμένα βάζα.
  • Βαζουμε τα βαζα σε ταψακι να αποστειρωθουν(στο φουρνο με καπακια ανοιχτα για15λεπτα) και ζεστη οπως ειναι γεμιζουμε τα βαζα κλεινουμε και αναποδογυριζουμε.  Συνταγή
  • Θεοδώρα Ρουλα Παπαλιάγκα