Μαρμελαδα Κορομηλο

2016-07-02 03:12

Μαρμελαδα Κορομηλο

 Αναστασία Σπήλιου
 

1.200 γραμμ κορομηλα 

1 κιλό ζάχαρη

 3-4 φυλλα αρμπαροριζα ( μοσχομολοχα)

 Εβγαλα τα κουκουτσια και εριξα τα φρούτα στο μουλτι τα γυρισα 2-3 φορές. Δεν τα πολτοποιησα τελείως υπήρχαν και μεγάλα κομμάτια. Στην κατσαρολα ριχνω κορομηλα και ζάχαρη και τα αφηνω για 2 ώρες να βγουν τα ζουμια απο τα φρούτα . Ανοιγω το μάτι της κουζίνας στο δυνατό (3 το εβαλα εγω) και μολις αρχίζει το βρασιμο το βαζω σε χαμηλη φωτια(2) ριχνω και τα φυλλα αρμπαροριζα. Ξαφριζω αρκετές φορές και αφηνω να βρασει για 1 ώρα. Οταν δω την μαρμελαδα να στέκεται στο πιάτο και δεν απλωνει είναι ετοιμη.

Φωτογραφία της Θεοδώρα Ρουλα Παπαλιάγκα.