Μαρμελαδα φραουλα

2016-05-10 20:40

Μαρμελαδα φραουλα

Θεοδωρα Ρουλα Παπαλιαγκα

2 κιλα φραουλες

1 κιλο ζαχαρη

χυμος μισου  λεμονιου

Οι φραουλες που θα διαλεξουμε θα πρεπει να ειναι ωριμες αλλα γερες.Τις πλενουμε πολυ καλα και καθαριζουμε το κοτσανι τους,τις κοβουμε στη μεση και τις λιωνουμε  στο μπλεντερ.Σε βαθια και μεγαλη κατσαρολα ριχνουμε τον πολτο και τη ζαχαρη και ξεκιναμε να βραζουμε τη μαρμελαδα στην αρχη σε δυνατη φωτια,οταν αρχιζει να βραζει με ενα μεγαλο κουταλι ξαφριζουμε πολυ τον αφρο που σχηματιζει.Χμηλωνουμε τη φωτια και συνεχιζουμε να βραζουμε τη μαρμελαδα μεχρι να δεσει καλα,θα καταλαβουμε οτι ειναι ετοιμη οταν ριξουμε μια κουταλια σε ενα πιατακι  και δεν απλωσει η μαρμελαδα.Στο τελος ριχνουμε το χυμο λεμονιου και σβηνουμε τη φωτια.Εχουμε ετοιμα βαζα αποστειρομενα και ριχνουμε ζεστη τη μαρμελαδα στα βαζα κλεινουμε το καπακι και γυριζουμε το βαζο αναποδα ετσι με αυτο τον τροπο η μαρμελαδα μας μενει για αρκετο καιρο εκτος ψυγειου.

Πως αποστειρωνουμε τα βαζα

Πλενουμε πολυ καλα τα βαζα που θελουμε να χρησιμοποιησουμε με ζεστο νερο και σαπουναδα.Σε ενα ταψι τοποθετουμε ορθια τα βαζα και τα καπακια τους και τα βαζουμε στο φουρνο για 15 λεπτα στους 150 βαθμους.Μετα το τετερτο δεν τα βγαζουμε απο το φουρνο παρα μονο οταν τα χρειαστουμε.