Μανιταρια φρικασε

2016-05-08 14:42

Μανιταρια φρικασε- Θεοδώρα Ρουλα Παπαλιάγκα

  Υλικα

500gr ασπρα μανιταρια

500gr σπανακι

1 ματσακι φρεσκα κρεμμυδακια

2 κρεμμυδια ξερα

1 κουταλι σουπας ανηθο

1 φυλλο δαφνης

αλατι πιπερι

ελαχιστο μπαχαρι τριμμενο

1/2 φλιτζανι λαδι

Εκτελεση

Καθαριζουμε τα μανιταρια με ενα πανακι και βγαζουμε το κοτσανακι απο την κατω πλευρα,αφαιρουμε προσεκτικα τη φλουδιτσα και κοβουμε σε φετες.Σε μια κατσαρολα ριχνουμε το λαδι να καψει και σοταρουμε τα μανιταρια για 2 με 3 λεπτακια και προσθετουμε τα κρεμμυδακια και το κρεμμυδι ψιλοκομμενα το φυλλο δαφνης και ριχνουμε το σπανακι πλυμενο και στραγγισμενο και σβηνουμε με λιγο ασπρο κρασι.Αφηνουνε το φαγητο να σιγοβραση για 20 λεπτα περιπου και στο τελος προσθετουμε αλατι πιπερι μπαχαρι και τον ανηθο.Το ζουμακι που θα μεινει το κραταμε και διαλυουμε λιγο κορν φλαουρ και το χυμο μισου λεμονιου και περιχυνουμε το φαγητο