Λικερ Πέργαμο και λιμοντσελο

2016-05-08 13:32

 

 Λικερ Περγαμο Αναστασια Σπηλιου

Υλικα

φλουδες απο 10 περγαμοντα

1 λιτρο βοτκα

1 κιλό ζαχαρη

1 λιτρο νερό

2 ξυλακια κανελα.

Σε βαζουμε σε βαζο τις φλουδες κομμενες σε λουριδες την βοτκα και την κανελα . 30 ημερες στο μπαλκόνι.Στις 30 μερες βραζουμε την ζαχαρη με το νερό για 5 λεπτά και αφηνουμε το σιροπι να κρυωσει.Στραγγιζουμε τις φλουδες σε μπολ και ενωνουμε βοτκα με σιροπι.Βαζουμε το λικερ σε μπουκάλι και το κραταμε σε δροσερό μερος.

Λικερ Λιμοντσελο

Αναστασια Σπηλιου

Υλικα

10 λεμονια το ξυσμα

600 γρ βοτκα

1 κιλο ζαχαρη

2 ποτηρια νερο( του νερου ποτηρια) .

Βαζουμε το ξυσμα με την βοτκα σε γυαλα για 10 ημερες.Την ενδεκατη βραζουμε τηνζαχαρη μετο νερο για 5" λεπτα και αφηνουμε να κρυωσει .Στραγγιζουμε το ξυσμα 2-3 φορες με τουλοπανι και αφου βλεπουμε να βγαινει καθαρο το ποτο το βαζουμε στο σιροπι που εχει κρυωσει .Το βαζουμε στο ψυγειο.Ειναι ετοιμο και σερβίρεται αν θελουμε με παγο σπασμενο αλλα σκετο .