ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

2016-05-13 22:50

 

 ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ απο τη φιλη μου Μαρια που τα παιδια τις τη φωναζουν Κυρα Μαρω Αλεπου

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

1 κουτί λαζάνια με αυγό

½ kg τυρί τριμμένο (εγώ έβαλα γραβιέρα και ρεγκάτο)

1kg κιμά μοσχαρίσιο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 καρότα τριμμένα

2 σκελίδες σκόρδο

1 φλ κρασί κόκκινο ξηρό

2 φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες

1 κουτί 500gr ντομάτα στον τρίφτη

1κς ζάχαρη Θυμάρι,

αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ -Ετοιμάζουμε τον κιμά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε μισό φλ ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το καρότο. Προσθέτουμε και τον κιμά και μόλις καβουρντιστεί τον σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε να ψηθεί. Δεν τον αφήνουμε ούτε πολύ ζουμερό ούτε να στεγνώσει. -Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Λιώνουμε το βούτυρο και καβουρδίζουμε το αλεύρι ανακατεύοντας. Προσθέτουμε αλάτι , πιπέρι, μοσχοκάρυδο. Μόλις πάρει χρώμα το αλεύρι, αποσύρουμε απ τη φωτιά, ρίχνουμε το γάλα κι ανακατεύουμε να διαλυθεί το αλεύρι με το βούτυρο. Το ξαναβάζουμε στη φωτιά κι ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Μόλις δέσει κατεβάζουμε απ την εστία, προσθέτουμε πρώτα το τυρί και έπειτα τα αυγά ανακατεύοντας πολύ γρήγορα να ομογενοποιηθούν. -Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ και πασαλείφουμε τη βάση του με 2 κουταλιές της σούπας μπεσαμέλ. -Σε κατσαρόλα βάζουμε 2 δάκτυλα νερό να βράζει και ζεματάμε 1-1 τα φύλλα απ τα λαζάνια για 1 λεπτό το καθένα. -Στρώνουμε μια στρώση λαζάνια, μια στρώση κιμά και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. -Καλύπτουμε με μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με τυρί και φουρνίζουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς. -Αφήνουμε να σταθεί πριν το κόψουμε!!!