Λαγανα

2016-02-22 23:38

Λαγάνα:

 απο την Μινα Παπα:

ΥΛΙΚΑ

1κ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακ. ξηρή μαγιά

550ml χλιαρό νερό

1 κ.γ. αλάτι

2 κ.γ. ζάχαρη

3 κ.σ. ταχίνι

1κ.γ. μέλι διαλυμένο σε μισή κούπα νερό για επάληψει

100γρ. σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε λεκανίτσα όλα τα υλικά μας ή σε μίξερ και ζυμώνουμε ,μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας.

Την αφήνουμε σκεπασμένη για 1 ώρα περίπου ,να διπλασιαστεί σε όγκο.

Την κάνουμε 2 μπάλες και τις πατάμε σε αλευρωμένη επιφάνεια με τον πλάστη να γίνει πίτα πάχους 1εκ.

Τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τις αφήνουμε 15 λεπτά ν' ανέβουν.

Οταν γίνουν τις κάνουμε δαχτυλιές παντού τις τρυπάμε και με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία και τις αλείφουμε με ένα πινέλο με το διαλυμένο μέλι και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Ψήνουμε στους 200βαθμούς αντιστάσεις για 20 λεπτά περίπου,ανάλογα το φούρνο σας.

Μόλις τις βγάλουμε ,τις βάζουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν.