ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΜΕ ΦΥΤΙΝΗ

2016-11-28 13:48

Χριστούγεννα χωρίς κουραμπιέδες γινεται δεν γίνονται!!!!!

Ο κουραμπιές είναι ένα χαρακτηριστικό γλύκισμα ευρύτατα διαδεδομένο σε όλη την Ελλάδα που κατατάσσεται στα πατροπαράδοτα γλυκίσματα και παρασκευάζεται τα Χριστούγεννα. Το όνομά του προέρχεται από το τουρκικό Kurabiye, που σημαίνει μπισκότο, γλύκισμα από αλεύρι, βούτυρο και άχνη ζάχαρη. Οι κουραμπιέδες έχουν την τιμητική τους αυτόν τον καιρό ,ας τους φτιαξουμε λοιπον να μοσχοβολισει το σπιτι μας.....

 

 

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

Υλικα

400 γρ φυτινη

400 ml ηλιελαιο

2 κούπες ζάχαρη αχνη

200 γρ αμυγδαλο καβουρδισμενο και χοντρόκομμένο

2 σφινακια τσίπουρο ή ρακη

ξύσμα λεμονιού ή βανιλια

1φακελακι μπεικιν

Αλευρι λιγο παραπάνω από κιλόΣε ενα μεγαλο μπολ προσθετουμε τη φυτινη το ηλιελαιο και τη ζαχαρη και τα χτυπαμε να αφρατεψουν,προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα και τελος το αλευρι. Ζημωνουμε ωστε να γίνει η ζυμη κάπως σφιχτη πλαθουμε μπαλάκια και πατάμε επάνω σαν να βάζουμε το αποτύπωμα του δακτυλου μας. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν το χρώμα τους και αφού κρυωσει τους αχνιζουμε...

Θεοδωρα Παπαλιαγκα