κουλουρια θεσσαλονικης

2016-02-07 18:40

Κουλούρια Θεσσαλονίκης:

απο την Ρουλα Παπαλιαγκα:

500γρ αλευρι
300γρ νερο
35γρ ζαχαρη
8γρ αλατι
2 φακελακια μαγια
Σουσαμι
1 μπολ νερο με 5 κουτ. ζαχαρη.

Στον καδο του μιξερ βαζουμε τα 300γρ νερο και μαγια για 10 λεπτα. 
Στη συνεχεια χτυπαμε για 7 λεπτα αλευρι ζαχαρη αλατι μεχρι να γινει ζυμη μαλακη και αφρατη. Περνουμε το ζυμαρι και το αφηνουμε αλευρομενο να διπλασιαστει σε ογκο για 30-45λεπτα. 
Χωριζουμε σε 10 μπαλακια πλαθουμε κορδονια και κλεινουμε να παρουν το σχημα του κουλουριου. 
Ενα ενα τα κουλουρια τα βουταμε στο ζαχαρονερο και μετα στο σουσαμι. 
Τοποθετουμε στο ταψακι με λαδοκολα και ψηνουμε για 15-20λεπτα.Συνταγη του Ακη.