Κουλουράκια νηστίσιμα με κανέλα και πορτοκάλι

2016-04-17 22:56

Κουλουρακια νηστισιμα

 απο την Κατερινα Χαραλαμπιδου

1 ποτήρι ελαιόλαδο

1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι

1 ποτήρι ζάχαρη

1-1,5 κουταλιά της σούπας κανέλα

μισό ποτηράκι κρασιού κονιάκ

ξύσμα ενός πορτοκαλιού (από βιολογικά ή αράντιστα πορτοκάλια από τον κήπο σας...)

1 κουταλάκι γλυκού σόδα (σκόνη)

περίπου 900 γρ.αλεύρι

σουσάμι(προαιρετικά)

Εκτέλεση

Αναμιγνύουμε το λάδι, το χυμό, το κονιάκ και διαλύουμε μέσα στο μίγμα τη ζάχαρη, την κανέλα, το ξύσμα και τη σόδα. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη ούτε πολύ μαλακή ούτε πολύ σκληρή. Πλάθουμε σε κουλουράκια και τοποθετούμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί ή λαδόκολλα . Ψήνουμε στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.. περίπου 20 λεπτά Η γεύση τ

ους απογειώνεται αν αφού πλάσετε τα κουλουράκια τα αλείψετε με πινέλο με λίγο νερό και τα βουτήξετε σε μπολ με σουσάμι ώστε να κολλήσει καλά το σουσάμι και τα φουρνίσετε, εγώ ρίχνω πάνω σε μια καθαρή πετσέτα το σουσάμι με λίγη ζάχαρη και με τα χέρια μου ραντίζω με νεράκι το σουσάμι και ένα ένα τα κυλαω .. Καλή επιτυχία!!!