Κοτοπουλο κατσαρολας με μπυρα

2016-02-01 20:44

Κοτόπουλο κατσαρόλας με μπύρα:

απο την Ρούλα Παπαλιάγκα:
1 κοτοπουλο μετριο κομμενο σε μεριδες
1κρασοποτηρο λαδι
1 μετριο κρεμμυδι
2 μεγαλα καροτα κομμενα ροδελες 
4 μετριες πατατες κομμενες
2 κουτακια μπυρες
Αλατι πιπερι ριγανι
Πλενουμε τα κομματια του κοτοπουλου και το ζεματιζουμε λιγο στην κατσαρολα.Ριχνουμε το νερο ξεπλενουμε και στραγγιζουμε καλα το κοτοπουλο.Σε μια κατσαρολα σωταρουμε τα κομματια του κοτοπουλου σταδιακα αν δεν χωρανε ολα με τη μια, ετσι ωστε να πιασει μια χρυσοκοκκινη κρουστα,οταν τηγανισουμε  ολα τα κομματια τα στρωνουμε στην κατσαρολα μας και ριχνουμε απο πανω τις πατατες τα καροτα και το κρεμμυδι,δεν ανακατευουμε καθολου.Ριχνουμε αλατι πιπερι ριγανι τη μπυρα και χαμηλωνουμε τη φωτια ωστε να σιγοβρασει και να δεσουν οι γευσεις.Ελενχουμε καπου καπου αλλα δεν ανακατευουμε.