Κοτόπιτα με μπεικον και κρεμα γαλακτος

2016-02-10 17:50

Κοτόπιτα με μπέικον και κρέμα γαλακτος:

απο την Γεωργία Τσοφλίκη:
 
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ.

1 κιλό αλεύρι για όλες τής χρήσης
Ενάμιση ποτήρι νερό
2 κουταλιές τής σούπας ξύδι
1κουταλάκι αλάτι
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
________________________
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ.

Μισό κιλό κοτόπουλο(βρασμένο)
250 γρ,μπέικον
250 γρ,τυρι κίτρινο
2 ποτήρια κρέμα γάλακτος 
1αυγο
Λίγο λάδι για το σοταρισμα
Αλάτι,κύμινο,κάρυ
______________________
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (ζυμάρι)
Ρίχνουμε το νερό,το ξύδι,το λάδι και το αλάτι.Ανακατεύοντας καλά προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι,περίπου το μισό για να δούμε στο ζύμωμα πόσο θα σηκώσει.(και στην συνέχεια λίγο λίγο)προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε ενα απαλό ελαστικό ζυμάρι.Ανοίγουμε με τον πλαστη δύο φύλλα πάχους ενός εκατοστού.
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ(γέμιση)
Σοτάρετε το κοτόπουλο,το μπέικον με το αλάτι και τα μπαχαρικά σε λίγο λάδι για πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά.Στιν συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και προσθέτουμε τιν κρέμα γάλακτος,το αβγό και το τυρί ανακατεύοντας ελαφρά.Τέλος αλείφουμε το ταψί με λίγο λάδι απλώνουμε το ενα φύλλο,ρίχνουμε την γέμιση καλύπτουμε με το άλλο φύλλο.(αν θέλουμε βρεχουμε λίγο τιν πίτα μάς με λίγο γάλα η νερό)Ψήνουμε στους 170βαθμούς για περίπου 1 ώρα.