Κορνεδάκια

2016-02-08 21:04

Κορνεδάκια:

απο την Αναστασία Σπηλιου
 

Για τη ζυμη:

 1/2 φλυτζανι γάλα

1/2 φλυτζανι νερό

3 κσ λάδι

1/4 φλυτζανιου ζάχαρη

1 αυγο χτυπημενο 

1 κγ αλάτι

1 φακελακι μαγια

 3-4 φλυτζανια αλεύρι

 Για την επαλειψη: 1 κροκο αυγουμε 1 κσ γάλα

Ζεσταινουμε το γάλα και το νερό .Τα βαζουμε σε μπολ να χλιανουν.Μόλις χλιαθουν ριχνουμε την ζάχαρη , το λάδι , το αλάτι και ανακατευουμε με κουταλι να αναμειχθουν καλα.Τωρα προσθετουμε το αυγό χτυπημενο και 2 φλυτζανια αλεύρι ανακατευουμε καλά και προσθετουμε την μαγια ξανα ανακατευουμε να ενωθούν ολα τα υλικά .Το αφηνουμε για 10 λ να ξεκουραστει χωρίς να το σκεπασουμε.Όταν περασουν τα 10 λ ριχνουμε σιγά - σιγα το υπόλοιπο αλεύρι και το ζυμωνουμε για 5- 6 λεπτά .Σε αλλο μπολ ριχνουμε λιγο λάδι και ριχνουμε την ζυμη και την γυριζουμε απο ολες τις πλευρές να λαδωθει.Καλυπτουμε με μεμβράνη και το αφηνουμε να ξεκουραστη για 1 ωρα.Αφου περάσει η 1 ωρα το δουλευουμε να φύγει ο αέρας και άλλα 5 λ ξεκουραση Μετα τα κάνουμε κορδονια και τα τυλιγουμε στους κωνους.( τους κωνους τους εκανα μονη μόνη μου ) που έχουμε λαδωσει.Τα βάζουμε σε ταψι με λαδοκολλα και τα αλειφουμε με το αυγο- γάλα .Τα καλυπτουμε με μεμβράνη να ξεκουραστουν σε ζεστο μέρος ( οχι φουρνο) για 1/2 ωρα.Ψηνουμε στους 170 β για 20- 25 λ αναλογα τον φουρνο..Αφου τα βγαλουμε και κρυωσουν αφαιρουμε τα καλουπια.Ετοιμαζουμε το σιροπι:3 1/2 φλυτζανια ζαχαρη3 φλυτζανια νερό1 βανιλετα Βραζουμε για 2-3 λεπτά τραβουμε απο την φωτια .Οταν έχει κρυωσει ελαφρά ριχνουμε τα χωνακια ( απο 2 καθε φορα) για 2 λ να σιροπιαστουν.Τα ακουμπαμε σε σχαρα . 

            

Για το γεμισμα: βαζουμε κρεμα ζαχαροπλαστικης και απο επάνω την σαντιγι.Αν θέλετε παιρνετε έτοιμη κρεμα σε φακελακια απο το σ/ μ.Εγω εφτιαξα δικη μου αλλα μου έμεινε αρκετη γιατι είναι για τουρτα.

800 γρ γάλα

1 κσ βουτυρο

3 κροκους αυγων

3/4 ποτηριου ζάχαρη ( νερου ποτηρι)

6 κσ κορν- φλαουρ

1 πρεζα αλάτι

1 βανιλετα.

Κραταμε 1 ποτηρι γαλα και βάζουμε το υπολοιπο να βρασει.

Σε μπολ ριχνουμε το κρυο γαλα που κρατησαμε και ανακατευουμε με σύρμα τους κροκους , την ζάχαρη , κορν - φλαουρ αλάτι , βανιλια.

Αφου αρχιζει να βραζει το γαλα τραβαμε απο την φωτια την κατσαρολα και ριχνουμε τα υλικα που ανακατεψαμε με το κρυο γαλα.Ανακατευουμε συνεχεια με το συρμα μην μας κολλησει.Όταν αρχίζει να κανει φουσκαλες η κρεμα μας ειναι ετοιμη .Απομακρυνουμε απο την φωτιά ριχνουμε το βουτυρο και ανακατευουμε.Οταν κρυωσει ειναι ετοιμη να γεμισουμε τα κορνεδακια.( περιμενοντας να κρυωσει ανακατευουμε καπου - καπου μην πιάσει πετσα).